Nu is het perfecte moment om te investeren in je eigen laadpaal!

Elektrisch rijden is niet alleen veel milieuvriendelijker dan rijden op benzine, maar met de stijgende benzineprijzen wordt het ook steeds voordeliger. Daarom is het nu een uitstekend moment om te overwegen een eigen laadpaal bij jouw huis te laten installeren. Als je al een elektrische auto hebt én zonnepanelen op je dak, dan is het zeker de moeite waard om te kijken naar een 'slimme' laadpaal!

Thuis opladen is niet alleen gemakkelijker, maar ook goedkoper. Met je eigen laadpaal ben je altijd vertrokken met een "volle tank" vanuit huis. Je hoeft niet langer op zoek te gaan naar een openbaar laadpunt in de buurt wanneer je vermoeid thuiskomt van je werk, wat al een groot voordeel op zich is. Bovendien is thuis opladen tegenwoordig voordeliger dan opladen buitenshuis.

Laten we eens kijken naar de cijfers. Een gemiddelde elektrische middenklasser verbruikt ongeveer 20,7 kWh per 100 kilometer. Als je jouw auto oplaadt bij een openbaar oplaadpunt van de gemeente, zou je in mei van dit jaar tussen de €0,41 en €0,70 per kWh hebben betaald. Snelladen bij een tankstation is uiteraard nog duurder, variërend van ongeveer €0,60 tot wel €1,00 per kWh.

Thuis opladen is veel voordeliger, met tarieven tussen de €0,20 en €0,50 per kWh, afhankelijk van het energiecontract dat je met jouw leverancier hebt afgesloten. Met je eigen laadpaal kun je dus al snel tot 40% besparen op je oplaadkosten.

Het wordt nog interessanter als je zonnepanelen op je dak hebt. Vooral als je deze kunt combineren met een slimme laadpaal. Een slimme laadpaal maakt gebruik van geavanceerde software en is verbonden met internet. Met behulp van een app kun je eenvoudig aangeven dat je jouw auto wilt opladen met de stroom die je zonnepanelen opwekken. Dit is niet alleen nog duurzamer, maar ook goedkoper!

Een slimme laadpaal is uitgerust met Dynamic Load Balancing, waarmee je precies kunt zien hoeveel stroom je auto nodig heeft, hoeveel stroom je zonnepanelen opwekken en hoeveel stroom je op dat moment in huis verbruikt. Wanneer je thuis veel stroom verbruikt, zal de slimme laadpaal automatisch minder stroom naar je auto sturen, totdat het piekmoment voorbij is. Zodra het piekmoment voorbij is, zal de laadpaal automatisch meer stroom leveren. Op deze manier kun je optimaal profiteren van je eigen opgewekte zonne-energie.

Wil je meer weten? Wil je elke ochtend met een volledig opgeladen auto vertrekken? Neem vrijblijvend contact op.

Vraag de dakcheck aan

Ontvang adviesgesprek
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
in 60 seconden geregeld!