Zonnepanelen verwijderen en terugplaatsen

Als je nieuwe dakpannen nodig hebt of een nieuwe dakkapel laat bouwen, kan het nodig zijn om je zonnepanelen tijdelijk te laten verwijderen. Bij Your Solar ontvangen we regelmatig verzoeken van klanten, maar ook van mensen die nog geen klant bij ons zijn, om hun zonnepanelen te laten verwijderen en later weer terug te plaatsen.

Soms komen niet-klanten bij ons terecht omdat de installateur van hun zonnepanelen failliet is gegaan of omdat het installatiebedrijf is overgenomen door een ander bedrijf. In andere gevallen kiezen mensen voor ons omdat ze niet tevreden zijn met de klantenservice, klantvriendelijkheid of werkwijze van hun oorspronkelijke installateur. Wat de reden ook is, Your Solar staat altijd klaar om te helpen. We zorgen ervoor dat je zonnepanelen snel en professioneel worden verwijderd en weer teruggeplaatst.

Wanneer je zonnepanelen tijdelijk van het dak af moeten, is dat een goed moment om te evalueren of je huidige zonnesysteem nog aan je behoeften voldoet. Misschien ben je meer stroom gaan verbruiken door gezinsuitbreiding of de aanschaf van een elektrische auto. In dat geval is het handig om te overwegen extra zonnepanelen te laten plaatsen. Ook als je zonnepanelen verouderd zijn, kun je van de gelegenheid gebruikmaken om nieuwe zonnepanelen te laten terugplaatsen.

In 5 stappen je zonnepanelen verwijderen en terugplaatsen:

  1. Doe een aanvraag voor het verwijderen en terugplaatsen van zonnepanelen.
  2. Een van onze ervaren monteurs komt bij je langs om de situatie te inventariseren. Binnen korte tijd ontvang je een offerte op maat.
  3. Ga akkoord met de offerte en samen plannen we een datum voor het verwijderen van de zonnepanelen.* We spreken ook een datum af voor het terugplaatsen van de zonnepanelen.
  4. Op de eerste afgesproken datum demonteren we de zonnepanelen.
  5. Op de tweede afgesproken datum plaatsen we de zonnepanelen (oud of nieuw) terug op het dak. Indien nodig installeren we extra zonnepanelen. We voltooien de oplevering pas wanneer alles goed functioneert. Bovendien ontvang je van ons een gratis app waarmee je altijd je opbrengst kunt bijhouden. We geven je ook tips voor het onderhoud van de panelen of je kunt voordelig een onderhoudscontract met ons afsluiten. *Optioneel plannen we een tweede datum voor het verwijderen van de zonnepanelen, voor het geval dat we vanwege slechte weersomstandigheden op de geplande datum het dak niet op kunnen. Op deze manier voorkomen we dat andere geplande werkzaamheden aan het dak in gevaar komen.

Wat betreft de garantie op je dak: Wanneer wij de eerder verwijderde zonnepanelen terugplaatsen, gebruiken we altijd nieuwe bevestigingsmaterialen. Dit doen we om de garantie op de waterdichtheid van je dak te waarborgen. Als de bevestigingsmaterialen niet volgens de voorschriften van de leverancier worden gemonteerd, vervalt de garantie. Daarom is het essentieel om je zonnepanelen te laten verwijderen en terugplaatsen door een ervaren zonnepaneleninstallateur. Dit geldt met name als je een speciaal dak hebt, zoals een betondak of een houten bitumen dak.

Bij Your Solar monteren we altijd volgens de voorschriften van de leverancier. Op die manier ben je altijd verzekerd van 100% garantie op de waterdichtheid van je (speciale) dak.

Wil je meer informatie? Als je meer wilt weten over het verwijderen en terugplaatsen van je zonnepanelen en het controleren van je zonnesysteem, neem dan vrijblijvend contact met ons op. Je kunt ook een kijkje nemen bij onze projecten om een indruk te krijgen van ons werk.

Vraag de dakcheck aan

Ontvang adviesgesprek
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
in 60 seconden geregeld!